29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin16°C

TUTUKLAMALAR TEMELKURAN'I ÇILDIRTTI

Akşam Raporu'nda Ece Üner'e konuk olan Temelkuran tutuklanan gazetecilerin baştan sona hukuksuz bir sürecin sonunda içeri alındığını savundu.

Tutuklamalar Temelkuran'ı çıldırttı

08 Mart 2011 Salı 00:53

Köşesinden acil eylem çağrısı yapan Habertürk yazarı Ece Temelkuran tepkisini ekrana da taşıdı. Akşam Raporu'nda Ece Üner'e konuk olan Temelkuran tutuklanan gazetecilerin baştan sona hukuksuz bir sürecin sonunda içeri alındığını savundu.

Habertürk yazarı Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın suçsuzluğuna inandığını ancak itirazlarının bundan daha önemli bir noktaya dayandığını söyledi. O noktayı 'sürecin hem yöntem hem içerik anlamıyla hukuksal olmaması' olarak tanımlayan Temelkuran iddiaların ikna edici olmadığını belirtti. "Biz sadece Ahmet ve Nedim için değil herkes için hukuk istiyoruz" diyen Temelkuran'ın tepkisi hayli sertti:

"Ahmet ve Nedim'in kim oldukları neler yaptıları belli. İkisinin kız çocuğu var, nereye kaçacaklar? Ahmet'in yazdığı onca haber var, Susurluk olaylarını ilk yapan muhabirlerdendi, Ergenekon'la ilgili kitap yazmış biri. O'mu Ergenekon üyesi? Şaka mı yapıyorsunuz?" Tutuklanan gazetecilere telefon görüşmeleri üzerinden soruların soruları hatırlatan Temelkuran 'her konuşmamızı kaydetmek detaylarıyla hatırlamamız mı isteniyor. Paranoyak mı olmamızı istiyorlar' diyerek tepki gösterdi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.