TÜSİAD'DAN RADİKAL ÇIKIŞ!
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) dergisi Görüş yeni yayın hayatına Türkiye'deki siyasi durumu eleştiren bir kapak tasarımıyla çıktı.
30 Mart 2010 Salı 12:02
Görüş Dergisi'nin 61 sayısının kapağında, ''Anayasa değişse de siyaset değişmeyecek'' sloganı ile ''Hiçbir konuda uzlaşma sağlayamayan siyasi partilerimiz, seçim yasası ve siyasi partiler yasasını değiştirmeme ve siyasette reformu eksik paketle tartışma konusunda uzlaşıyor'' ifadesi yer alıyor.
Kapakta yer verilen resimde de AK Parti Grubu milletvekili sandalye tamamında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP sandalyelerinin tamamında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, MHP sandalyelerinde de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının fotoshop ile oturtulduğu dikkat çekiyor.
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, 61. sayısıyla yeniden yayınlanan Görüş Dergisi'nin yaklaşık 20 yıl önce çizilmiş olan rotasını koruyarak yoluna devam edeceğini bildirdi.
Derginin yeniden yayınlanmaya başlanması dolayısıyla TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, eski başkanları ve üyelerinin katılımıyla bir kokteyl düzenlendi.
Boyner, burada yaptığı konuşmada, derginin neredeyse TÜSİAD'ın tarihiyle özdeş bir yayın organı olduğunu, 1973'de ceket cebine sığacak boyutta yayına başlayan derginin, 1992'de büyük boy olarak yayınlanmaya devam ettiğini hatırlattı.
1992'de Görüş Dergisi'nin büyük formatta yayınlanmaya başlandığında dönemin yönetim kurulu başkanı olarak Bülent Eczacıbaşı'nın, TÜSİAD'ın ve derginin rotasını, ''Ülkenin sorunlarına, ülke çıkarları perspektifinden yaklaşmak'' olarak özetlenebilecek bir yaklaşımla çizdiğini anlatan Boyner, şöyle devam etti:
''Görüş Dergisi 61. sayısıyla yeniden yayınlanırken yaklaşık 20 yıl önce çizilmiş rotayı koruyarak yoluna devam edecek. Rotamız aynı, ancak ufkumuz genişledi. Görüş Dergisi aynı TÜSİAD gibi küresel düşünüp yerel karar alanların görüşleri ile şekillenecek. Daha aydınlık bir Türkiye beklentisinin yaşama geçirilmesine katkı sağlamaya çalışacak. Yine TÜSİAD gibi hiçbir kişi ve kurum ile mutlak fikir birliği içinde olmayacak veya kategorik olarak farklı düşünme noktasından hareket etmeyecek. Bu sayımızın kapak konusunu bu yaklaşımla biçimlendirdik.''
Türkiye'nin son 30 yılda çok önemli konuları tartıştığının altını çizen Boyner, özellikle ekonomik hayatta büyük dönüşümler yaşandığını, kendini tanımayan içine kapalı kaderine razı bir ülke iken gücünün ve potansiyellerinin farkında, dünya ile iç içe, kaderini eline alabilmek için mücadele eden ve bunu büyük ölçüde başaran bir ülke haline geldiğini vurguladı.
Boyner, ''Ama ne yazık ki demokratik standartlarımızda ve siyaset kültürümüzde köklü bir dönüşüm gerçekleştirmek üzere başlattığımız tartışmalarda aynı sonucu alamadık. Bazı mevzi ilerlemeler kaydedebildik ama siyasetin bütününü çağdaş, demokratik bir yapıya kavuşturacak değişimi sağlayamadık. Hatta kimi konularda tartışa tartışa başlangıç noktamızın gerilerine düştük, kavramların içine boşalttık'' diye konuştu.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.