30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

TÜRKLERİN GURURUNA, KÜRTLERİN ONURUNA DİKKAT!

Saadet Partisi Lideri Numan Kurtulmuş, Kanal D'de Abbas Güçlü'nün hazırlayıp sunduğu "Genç Bakış" programına katıldı.

Türklerin gururuna, Kürtlerin onuruna dikkat!

23 Ekim 2009 Cuma 14:37

SP lideri Kurtulmuş katıdığı televizyon programında açılım sürecini değerlendirdi.

 Sakarya Üniversitesi Kampüsü'nde gerçekleştirilen programda konuşan Kurtulmuş, "Saadet Partisi bu sorunla ilgili ciddi ve samimi bir şekilde çözüm raporu hazırlayan tek partidir. Biz bu sorunun çözülmesini istiyoruz." dedi. "Türkler ve Kürtler 1100 yıldır kardeştir 'diyen Saadet Lideri Kurtulmuş, ''Türklerin gururu, Kürtlerin onuru rencide edilmemeli'' şeklinde konuştu.

Hükümetin iyi yaptığı işleri takdir ve tebrik ettiklerini kötü yaptığı işlerde de en sert eleştiriyi yaptıklarını dile getiren Kurtulmuş, "Örneğin Suriye Sınırı'nın açılması ve Türkiye'nin Suriye ile olan ilişkilerinin normalleşmesini bir basın açıklamasıyla tebrik ettik.

 Aynı şekilde Davos'taki "one minute" i ilk tebrik edenlerden birisi olduk. Fakat sonrasında bunun gereği yerine getirilmediği için de en ağır eleştirenlerin başında geldik" diye konuştu. Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Dağlık Karabağ ve işgal edilmiş topraklardan Ermenistan çekilmedikçe, Türkiye'nin Ermenistan sınır kapısını açması asla doğru değildir'' dedi.

 İsrail'in ayrılık dizisinden rahatsız olmasının da sorulduğu programda Kurtulmuş, "Dizinin yönetmeni gerçek hikâyelerden yola çıktığını söylüyor. İsrail rahatsız olacağına, Gazze'yi işgal etmesin. Orada dizideki gibi olayların yaşanmasına izin vermesin" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.