04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara10°C
  • İzmir14°C
  • Berlin12°C

TÜRKİYE'Yİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

Clinton, Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretiyle ilgili, "Türkiye'nin öncülük edeceği birçok konuda Türkiye ile ortak çalışmayı dört gözle beklediklerini" söyledi.

Türkiye'yi sabırsızlıkla bekliyoruz

04 Aralık 2009 Cuma 19:17

 ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretiyle ilgili, "Türkiye'nin öncülük edeceği birçok konuda Türkiye ile ortak çalışmayı dört gözle beklediklerini" söyledi.

Clinton, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Afganistan'a katkıları ve Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretiyle ilgili bir soru üzerine, Afganistan'a çok yönlü katkıları nedeniyle Türkiye'ye "çok müteşekkir" olduklarını belirtti.

Türkiye'nin NATO'nun Afganistan'daki operasyonu çerçevesinde Kabil Bölge Komutanlığını geçen ay bir yıllığına yeniden devraldığını hatırlatan Clinton, "Türk ordusunun bu görevinde gösterdiği profesyonelliğe duyduğu hayranlığı" dile getirdi.

Clinton, Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretini ve "Türkiye'nin öncülük edeceği birçok konuda ortak çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini" kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.