04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara15°C
  • İzmir19°C
  • Berlin18°C

TÜRKİYE’DEN İSRAİL’E VETO: HAVA TATBİKATI YAPILMAYACAK

Österreıch Gazetesi’nin internet sitesi, Türkiye’nin, İsrail'in yer aldığı ve önceden planlanmış olan yıllık askerî tatbikatı iptal ettiğini duyurdu.

Türkiye’den İsrail’e veto: Hava tatbikatı yapılmayacak

09 Ekim 2009 Cuma 21:45

Avusturya'da yayımlanan Österreıch Gazetesi’nin internet sitesi, Türkiye’nin, İsrail'in yer aldığı ve önceden planlanmış olan yıllık askerî tatbikatı iptal ettiğini duyurdu.

8 Ekim 2009 tarihli söz konusu habere göre; Türkiye, İsrail'in yer aldığı ve önceden planlanmış olan yıllık askerî tatbikatı iptal etti. Türk gazeteleri, bugünkü haberlerinde, "Anadolu Kartalı" adı altında yıllık olarak gerçekleştirilen tatbikatın, bu yılki uluslararası bölümünün iptal edildiğini bildirdi. Türk diplomatik çevreler, bu iptalin, İsrailli pilotların tatbikata katılmaması amacıyla düşünülmüş bir formül olduğu kanısında. Tatbikat 12–24 Ekim tarihleri arasında Konya'da yapılacak.

Erdoğan Tahran'a Gidiyor

Ankara, İran'la yaşanan nükleer tartışmalar çerçevesinde, İsrail'in nükleer silahlarının da gündeme getirilmesi talebinde bulundu. Başbakan Erdoğan ikili görüşmeler için ay sonunda Tahran'a gidecek.

Ankara, İsrail'in yılbaşında başlattığı Gazze saldırısına değin, İsrail ve Suriye arasındaki dolaylı görüşmelerde arabuluculuk yapıyordu. Ancak İsrail kısa süre önce hükümet temsilcileri vasıtasıyla, Türkiye'nin arabuluculuğuna ilgi duymadığını bildirdi.

Golan Tepeleri İçin Sürdürülen Kavga

Suriye, İsrail tarafından işgal edilen Golan tepelerinin, koşulsuz olarak geri verilmesi talebinde bulunuyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Golan'dan çekilmeyi düşünmediklerini açıkladı. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, Suriye ile yapılması muhtemel görüşmelerin, Şam yönetiminin; "terör örgütlerini" destekleyen, silahlandıran ve İran'ın -nükleer programına destek vermek suretiyle- sırtını güçlendiren tutumu nedeniyle yapılmayacağını açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.