24 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara27°C
  • İzmir25°C
  • Berlin7°C

TÜRKİYE'DEN ABD'NİN TİCARET KARARINA TEPKİ

Ticaret Bakanı Pekcan ABD'nin Türkiye'yi Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi programından çıkarma kararının iki ülke hükümetleri tarafından beyan edilen 75 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefiyle çeliştiğini belirtti.

Türkiye'den ABD'nin ticaret kararına tepki

05 Mart 2019 Salı 16:44

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi programından çıkarma kararı almasına ilişkin olarak Twitter hesabından açıklama yaptı.

"Söz konusu karar, iki ülke hükümetleri tarafından beyan edilen 75 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefiyle çelişmektedir. Bu karar aynı zamanda ABD'li küçük ve orta ölçekli firmalar ile üreticileri de olumsuz etkileyecektir. Stratejik ortağımız olan ABD ile aramızdaki ticaret hacmini artırmaya yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" diyen Pekcan, 2018'in 11 aylık döneminde ABD'nin GTS kapsamında dünyadan yaptığı toplam 20 milyar 9 milyon dolarlık ithalatta Türkiye'nin 1 milyar 740 milyon dolar ve yüzde 8,2'lik payla 5'inci tedarikçi ülke konumunda bulunduğuna da dikkati çekti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.