29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin6°C

"TÜRKİYE'DE 3 İLDE DELTA PLUS VARYANTINA RASTLANDI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüsününün Delta Plus adlı türüne Türkiye’de üç kişide rastlandığını açıkladı. Koca, bir başka Delta varyantının da ülke genelinde 30 ilde, 284 kişide tespit edildiğini söyledi.

"Türkiye'de 3 İlde Delta Plus varyantına rastlandı"

06 Temmuz 2021 Salı 18:54

Bulaşıcılık oranı çok daha yüksek olan ve küresel çapta sağlıkçıları alarma geçiren Delta varyantının uygulamada olan aşıların etkililik gücünü zayıflatacağından endişe duyuluyor.

Corona Virüsünden ölenlerin sayısı 4 milyonu aştı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, "Delta plus 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü. Bunlardan biri İstanbul, Ankara'da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin de genel durumları iyi, ayaktan takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil. Delta ise sayıları giderek artıyor, 284'lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30'u buldu" dedi.

Ocak ayında, Çin yapımı Sinovac’ın uygulanmasıyla başlanan aşılama programına ülke genelinde Alman firma BioNTech’in Amerikan ortağı Pfizer ile geliştirdiği aşı ve Rusya’nın Sputnik V aşı da eklenerek devam edilirken, günlük uygulanan doz sayısının 1 milyona ulaştığı belirtiliyor.

Koca açıklamalarında, 8 milyon doz aşının daha ulaştığını, bu ay içinde BioNTech aşısından 26 milyon, gelecek hafta ise Sinovac aşısından 1,5 milyon dozun daha uygulamaya konacağını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.