26 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara20°C
  • İzmir16°C
  • Berlin4°C

TÜRKİYE: S-400'DE ERTELEME SÖZ KONUSU DEĞİL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'yla yapılan S-400 hava savunma sistemi anlaşmasının ertelenebileceği iddialarını yalanladı. Çavuşoğlu, "Erteleme veya durdurma gündemde değil" dedi.

Türkiye: S-400'de erteleme söz konusu değil

15 Mayıs 2019 Çarşamba 14:28

Çavuşoğlu şunları söyledi:

S-400'e ilişkin bir erteleme veya durdurma gündemde değil. Bitmiş bir anlaşma, ertelemeyi neden konuşalım? Bu ön şartlarda anlaşma mümkün değil. Amerika da yapıcı ve iyi niyetliyse bu durumlar değerlendirilir.

Görüş alışverişinde nasıl olabilir diye aktarımda bulunuyoruz. Bir mutabakat olması lazım ki çalışma olur mu olmaz mı değerlendirilir.

'SALDIRILARIN DURMASI GEREKİYOR'

Lavrov ile görüştüm, daha sonra Cumhurbaşkanımız Putin ile 2 gün önce telefonda görüştü. Ben de odadaydım. İdlib konusunda çalışma gruplarımızın bir araya gelmesi konusunda iki lider mutabık kaldılar. Çabalarımızı yoğunlaştırdık. Saldırıların durması lazım. Büyük bir mesafe katetmişken rejimin saldırıları her şeyi berbat edebilir. Saldırılar geliyor gelmiyor diye iddialar var, bunların da masaya konulması lazım.

Bizim tavrımız gayet net, saldırıların durması lazım. Rejimin garantörleri İran ve Rusya'dır. Endişelerimiz var elbet, bunların durması gerekiyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.