05 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir15°C
  • Berlin17°C

TÜRKİYE, NORVEÇ'TEKİ SALDIRIYI KINADI

Türkiye, Norveç'te meydana gelen saldırıları kınayarak, uluslararası camianın dayanışma içinde mücadele etmesi gerektiğine inandığını bildirdi.

Türkiye, Norveç'teki saldırıyı kınadı

23 Temmuz 2011 Cumartesi 16:59

Türkiye, Norveç'te meydana gelen saldırıları kınayarak, bu tür terör eylemleriyle uluslararası camianın dayanışma içinde mücadele etmesi gerektiğine inandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün Oslo'da Başbakanlık ve diğer bazı hükümet binalarının bulunduğu bölgede meydana gelen şiddetli patlamalar ve kısa bir süre sonra Ütoya adasında İşçi Partisi'nin Gençlik Kampı'nda gençlere yönelik vuku bulan silahlı saldırının esefle kınandığı bildirildi.

Türk hükümeti ve milletini derin bir üzüntüye sevk eden bu olaylarda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralananlara acil şifa dilenen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye, masum insanların hayatına kasteden bu tür terör eylemleriyle uluslararası camianın dayanışma içinde mücadele etmesi gerektiğine inanmaktadır. Her zaman barış ve dostluğun yanında olan Norveç halkı ve Norveç hükümetinin bu zor günlerinde yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.