05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara13°C
  • İzmir19°C
  • Berlin18°C

TÜRKİYE İSRAİL’LE GÖRÜŞTÜ MÜ?

İki İsrailli yetkili, İsrail ve Türkiye’nin Mavi Marmara krizi sonrasında bozulan ilişkileri düzeltmek için görüşmelere tekrar başladıklarını belirtti

Türkiye İsrail’le görüştü mü?

25 Kasım 2012 Pazar 11:55

“Sol” eğilimli İsrail gazetelerinden Haaretz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun özel temsilcisi Yosed Chiechanover ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun bu hafta içerisinde İsviçre’nin Cenevre kentinde görüştüğünü öne sürdü.

Haaretz’e açıklama yapan İsrailli iki yüksek kademe yetkilisi, İsrail ve Türkiye’nin Mavi Marmara olayı nedeniyle kesilen ilişkileri düzeltmek üzere görüşmelere yeniden başladıklarını belirtti. 

Gazete, aslında görüşmenin haftalar önce yapılmasının planladığını, ancak yetkililerin belirtmedikleri bir nedenle ertelendiğini yazdı. 

Haaretz, Gazze krizi ve Başbakan Erdoğan’ın İsrail’e yönelik sert eleştirilerine rağmen iki taraf da görüşmeyi iptal etmedi derken, uzmanlar İsrail-Filistin ateşkes belgesinde “Gazze Şeridi’ne insan ve mal giriş çıkışı sağlanması”na ilişkin bir madde bulunmasının ilişkilenmeyi kolaylaştıracağını belirttiler. Bilindiği gibi, Mavi Marmara olayı ile ilgili özür ve tazminat talep eden Türkiye, Erdoğan’ın ağzından, şartlarına Gazze ambargosunun kaldırılmasını da eklemişti.

Üst düzey İsrailli yetkili toplantının “Mavi Marmara krizine iki tarafın da kabul edebileceği bir çözüm bulmak için başka bir girişim” olduğunun altını çizdi. Ancak Türk Dışişleri Bakanlığı, görüşmenin yeni değil, “birkaç ay önceki görüşme” olduğunu açıklarken, ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye’nin koşullarının değişmediğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.