02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara18°C
  • İzmir26°C
  • Berlin28°C

'TÜRKİYE FİLİSTİN'E KARŞI OY KULLANDI'

İsrail Dışişleri Bakanlığı “Türkiye’nin de başvuruya karşı oy kullanmasının Ankara ile iyileşmiş ilişkilerin bir işareti olabileceğini” söyledi.

'Türkiye Filistin'e karşı oy kullandı'

08 Temmuz 2012 Pazar 15:06

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Filistin’in, AGİT’e gözlemci olma talebinin engellenmesinde İsrail’in rol oynadığını belirtirken İsrailli medyaya göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı “Türkiye’nin de başvuruya karşı oy kullanmasının Ankara ile iyileşmiş ilişkilerin bir işareti olabileceğini” söyledi.

Filistin yönetiminin, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) gözlemci olma talebinin, özellikle İsrail’in çabalarının sonucunda reddedildiği belirtilirken İsrail Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye de başvuruya karşı oy kullanmış olmasının, Ankara ile iyileşmiş ilişkilerin bir işareti olabileceği" yorumunu yaptı.

Jerusalem Post gazetesi, AGİT’in cumartesi günü Filistin’in, örgüte gözlemci olma talebini reddettiğine dikkat çekerken İsrail Ordu Radyosu’na dayanarak AGİT üyesi 21 ülke başvuruya destek verirken 28 ülkenin karşı çıktığını belirtti.

Ordu Radyosu'na konuşan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon da, başvurunun engellenmesinde ülkesinin diplomatik çabalarının rol oynadığını söyledi.

Bu arada, habere göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı, ABD, Almanya ve İtalya’nın da başvuruya karşı oy kullandıklarına dikkat çekti.

Haberde “Türkiye de başvuruya karşı oy kullandı ve (İsrail) Dışişleri Bakanlığı, bunun Ankara ile iyileşmiş ilişkilerin bir işareti olabileceğini söyledi”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.