02 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara13°C
  • İzmir17°C
  • Berlin19°C

TÜRKİYE ENFLASYONU NİHAYET YENİYOR

Bank Of America Merrill Lynch, Türkiye'nin enflasyonla mücadelesinde başarılı olduğunu söyledi.

Türkiye enflasyonu nihayet yeniyor

04 Eylül 2009 Cuma 11:56

Uluslararası yatırım kuruluşu Bank Of America Merrill Lynch tarafından gelişmekte olan ülkelerin değerlendirildiği raporda, "Türkiye'nin nihayet enflasyon canavarını dizlerinin üzerine çöktürdüğü konusundaki güvenin giderek arttığı" yorumunda bulunuldu.

Foreks'in haberine göre kuruluşun değerlendirmesinde Türkiye'nin enflasyonu iki haneli seviyelerden aşağı çekmeyi başardığı ve resesyon döneminin rakamı yüzde 4-8 aralığına çekmek için önemli bir fırsat yarattığı belirtildi. Düşük enflasyon ortamının ülkenin büyüme potansiyelini ortaya çıkarma fırsatı sunduğu ifade edildi.

Değerlendirmede Türkiye'de gelecek sıkılaştırma döngüsünün zirve noktasının faiz indirimlerinin başladığı zirvelerden düşük olacağı vurgulanırken, gelecek döngüde reel faiz oranlarının yarı yarıya inebileceği belirtildi.

Merrill Lynch, TCMB'nin faiz artırım döneminde bulunacağı gelecek 3-4 yıllık dönemde güvenilirliğini artırmasının ve piyasadan gelecek agresif karar baskılarına direnmesinin gerektiğini ifade etti.

Raporda, ayrıca düşük enflasyon ortamında en fazla kazananların bankalar olacağı, ortamın sektörü için risklerden çok fırsatlar yaratmasının öngörüldüğü anlatıldı. Sektörün uzun vadede yüzde 20 özsermaye karlılığı sağlamasının beklendiği bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.