27 Temmuz 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara18°C
  • İzmir25°C
  • Berlin17°C

TÜRKİYE, EFRİN'E EĞİTİM FAKÜLTESİ KURUYOR

Türkiye, Suriye’de ve Rojava'da daha önce operasyon başlattığı alanlarda 3 Fakülte kuruyor. Bu fakültelerden biri de 20 Ocak 2018'de operasyon başlatılan ve 18 Mart'ta kent merkezine girilen Afrin'e kurulacak.

Türkiye, Efrin'e Eğitim Fakültesi kuruyor

04 Ekim 2019 Cuma 10:52

Resmi Gazete'de yer alan karara göre Suriye'de Antep Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı 3 fakülte kurulacak. Kurulacak fakülteler Ezez, El Bab ve Afrin'de yer alıyor.

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan bir başka Cumhurbaşkanı kararı ile Suriye'de, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı 3 fakülte kurulacak. Kurulacak fakülteler Ezez, El Bab ve Afrin'de yer alıyor.

Resmi Gazete'de yer alan bir başka Cumhurbaşkanı kararı ile Suriye'de, Antep Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El-Bab), İslami İlimler Fakültesi (Azez) ve Eğitim Fakültesi (Afrin) kurulması kararlaştırıldı.

Türkiye, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı güçlerle, Rojava ve Kuzey Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonlar sonrası, yerleştiği alanlarda kendine bağlı yönetim mekanizması oluşturarak denetim oluşturdu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.