10 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara25°C
  • İzmir27°C
  • Berlin22°C

TÜRKİYE BASTIRDI İSRAİL, BM'YE 'EVET' DEDİ

Mavi Marmara gemi baskını için uluslararası komisyon kurulmasına karşı çıkan İsrail, Türkiye'nin ısrarlı tutumu karşısında geri adım attı.

Türkiye bastırdı İsrail, BM'ye 'evet' dedi

02 Ağustos 2010 Pazartesi 13:17

 Mavi Marmara gemi baskını için uluslararası komisyon kurulmasına karşı çıkan İsrail, Türkiye'nin ısrarlı tutumu karşısında geri adım attı ve BM'ye "prensipte evet" dedi. Komisyon başkanı ve temsilci gönderecek ülkeler şöyle

İsrail, Mavi Marmara baskınını araştırmak üzere Birleşmiş Milletler (BM) tarafından bir komisyon kurulmasına razı olduğu açıklandı. Komisyona başkanlık yapması beklenen isim ve hangi ülkelerden temsilciler olacağı da belli oldu.

İsrail Ordu Radyosu'nun haberine göre Savunma Bakanı Ehud Barak, New York'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'la yaptığı görüşmede böyle bir komisyonun kurulmasına prensipte 'evet' dedi.

Başkanlığını Yeni Zelanda eski Başbakanı Geoffrey Palmer'in yapması beklenen komisyonda ABD, BM, Türkiye ve İsrail'den temsilciler görev alacak.

İsrail'in kendi kurduğu komisyon ise Mavi Marmara baskınıyla ilgili çalışmasını geçtiğimiz günlerde tamamlamıştı. Raporda, istihbarat toplanmasında kusurlu hareket edildiği, gemideki direniş potansiyelinin bu nedenle hafife alındığı ve planlamada hatalı davranıldığı belirtilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.