30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara18°C
  • İzmir22°C
  • Berlin23°C

TÜRK: HEPSİ DEMOKRATİK SİYASETİN İÇİNDE

Türk, gözaltına alınan Belediye Başkanları için "Hepsi demokratik siyasetin içinde olan partili arkadaşlarımız." ifadelerini kullandı.

Türk: Hepsi demokratik siyasetin içinde

24 Aralık 2009 Perşembe 12:40

Kapatılan DTP'nin yasaklı Eşbaşkanı Ahmet Türk, BDP'ye yönelik operasyona tepki göstererek, gözaltına alınan kişilerin demokratik siyasetin içinde yer aldığını belirtti. Kapatılan DTP'nin milletvekileri de, 'Dağdan inip düz ovada siyaset yapın deniliyor. Bu düz operasyon, düz ovada siyaset yapanların halini gösteriyor' diyerek operasyona tepki gösterdi.

fotogaleri100.jpg

BDP'ye yönelik 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonun ardından milletvekilleri ile birlikte BDP Genel Merkezi'ne gelen kapatılan DTP'nin yasaklı Eşbaşkanı Ahmet Türk BDP Genel Başkanı Demir Çelik ile konuya ilişkin görüş alış verişinde bulundu. Genel merkez binasına gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Türk, duruma tepki göstererek, 'Ben de sabah tv'lerden izledim. Tabii partinin yetkilileri gerektiği zaman toplanıp bilgi verir. Gözaltı sürecidir bilmiyorum. Bu konuda söyleyecek bir şey yok' dedi. Operasyonun KCK operasyonu olduğu yönündeki soruları da yanıtlayan Türk, 'Bilgi gelmedi. Basın KCK diyor, ama bir partinin, yani BDP'nin üyelerine ilişkin baskı devam ediyor. Bunlar demokratik siyasetin içindeki insanlardır' diye konuştu.

Hakkari Milletvekili Hamit Geylani operasyonu, 'Bu yeniden barışa ve demokrasiye, yani BDP'ye yapılan bir operasyondur. 25 yıldır yapılan ezberle bu sorun çözülmez. Ne olursa olsun yeni açılan bir partinin hemen ertesi gün böyle bir operasyona uğraması anlaşılır değil. Sınır ötesi ve ülke içindeki operasyonların devamıdır bu' diye konuştu.

Muş Milletvekili Nuri Yaman ise, operasyonun demokratik siyasete yönelik yapıldığını ifade ederek, 'Bir tıkanma olarak değerlendiriyorum. Dağdan insinler düz ovada siyaset yapsınlar deniliyor. İşte siyasete girenlerin seçilmişlerin, parlamenterlerin, belediye başkanlarının durumları. Türkiye'ye mahsus bir durumdur' dedi.

Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ise, operasyonla açılımın samimiyetsizliğinin görüldüğünü belirterek, 'Bugüne kadar bize yapılan bitirme planının devamıdır' şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.