29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Berlin17°C

TURHAN ÇÖMEZ DARBENİN BAŞBAKANI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Turhan Çömez'in 'darbenin Başbakanı' olduğunu iddia etti.

Turhan Çömez darbenin başbakanı

16 Şubat 2010 Salı 10:25

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, tutuklanma korkusuyla yurt dışına kaçtığını öne sürdüğü Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez'in 'darbenin Başbakanı' olduğunu iddia etti.

Balıkesir'de yayınlanan Marmara Bölge Gazetesi'nin dünkü manşetinde yer alan haberde, Edip Uğur, Ergenekon kapsamında İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Turhan Çömez hakkında şu iddialar yer aldı:

"...Çömez'in Balıkesir milletvekili seçilmeden önce Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptığını anımsatan Uğur, Başbakan'a en yakın olan bir kişinin, ancak onun koltuğuna oturmak için böyle bir ihanetin içine girebileceğini söyledi. Uğur, 'Bir daha milletvekili olamayacağını anlayan Turhan Çömez, Balyozcularla, Sarıkızcılarla işbirliği içine girerek, yalan yanlış bilgileri aktararak onları yanlış işlerin içine sokmuş. Edindiğimiz bilgilerde Turhan Çömez adının darbenin Başbakanı olarak geçtiğini öğrendik' dedi..." Çömez, 2002'de milletvikili seçildiği AK Parti'den 2007'de ihraç edilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.