30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara24°C
  • İzmir25°C
  • Berlin26°C

TURGUT, ROJİN'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Rojin Ülker'in, kendisiyle ilgili kaleme aldığı bir yazı nedeniyle Akşam Gazetesi yazarı Serdar Turgut hakkında açtığı davaya bugün devam edildi.

Turgut, Rojin'den özür diledi

31 Mart 2010 Çarşamba 10:36

 Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Rojin katılmadı. Rojin'i avukatları Mücteba Kılıç ve Türkan Demir temsil ederken, Serdar Turgut duruşmada avukatı ile birlikte hazır bulundu. Duruşmada söz alan Serdar Turgut, 25 yıldır yazı yazdığını ifade ederek, "Benim buradaki tavrım politik değildi. Dağdan inen PKK'lıların karşılanması sırasında yaşananların halkta yarattığı duyguları ifade etmek istedim. Yanlış anlama olduysa zaten defalarca özür diledim. Niyetim kara mizah yapmaktı. Yazdığım kişiyi (Rojin) rahatsız edici laflar olduğunu sonradan fark ettim. Bunun içinde defalarca özür diledim" dedi.

Duruşmada karar çıkmazken, bir sonraki duruşma 7 Haziran 2010 tarihine ertelendi. Mahkeme heyeti bir sonraki celsede Rojin'in de hazır bulunması yönünde karar verdi.

Adliye çıkışı basın mensuplarına konuşan Serdar Turgut, "Ben bir kara mizah yapmak istedim. Rojin'i küçük düşürme niyetim yoktu. Politik bir tavrım da yoktu. Zaten ben açılımlara destek veriyorum. Olayın siyasetle alakası yok" dedi.

Rojin'in avukatı Mücteba Kılıç ise Serdar Turgut'un duruşmada suçunu kabul ettiğini ifade ederek, "Ama Serdar Turgut'un avukatı 'Hayır Serdar Bey onu bir masal kahramanı olarak yazdı' deyip, enteresan bir savunma şekli geliştirdi. Rojin Hanım 7 Haziran'daki duruşmaya katılacak" ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.