02 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara13°C
  • İzmir20°C
  • Berlin22°C

TUNCAY ÖZKAN'A BİR CEZA DAHA

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e ağır hakarette bulunduğu gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı.

Tuncay Özkan'a bir ceza daha

07 Temmuz 2009 Salı 16:31

Denizli Mahkemesi, Tuncay Özkan'ı, topluluk önünde Hüseyin Çelik'e alenen hakarette bulunduğu için 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı erteleyen Denizli 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Özkan'ın 1 yıl 6 ay süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi.

Tuncay Özcan, Ergenekon'dan serbest kalsa bile 1 buçuk yıl süresince oy kullanamayacak, milletvekili seçilemeyecek ve memur olamayacak.

Özkan, 22 Mart 2008 tarihinde Denizli'de yaptığı konuşmada; dönemin Milli Eğitim Bakanı Çelik için 'uşak, yobaz ve köpek' gibi ağır ifadeler kullanmıştı. Bu konuşma üzerine kendisine ağır hakarette bulunulduğu için dava açan Çelik davayı kazandı.

Mahkeme, Özcan'ı topluluk içinde alenen hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı erteleyen mahkeme, Özkan'ın 1 yıl 6 ay süreyle denetime tabi tutulmasını karara bağladı. 1 yıl 6 ay süreyle denetime tabi tutulacak Özkan, denetim süresi içinde kasıtlı bir suç işlemesi halinde cezasını hapiste çekecek.

Verilen cezaya göre Özkan bu sürede sürekli veya geçici bir kamu görevi üstlenemeyecek, milletvekili seçilemeyecek, memur olamayacak, devlet kurumlarında istihdam edilemeyecek, seçilme ehliyetinden mahrum olacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.