29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara17°C
  • İzmir19°C
  • Berlin19°C

TUNCAY ÖZKAN SON KARARINI VERDİ!

Ergenekon sanıklarından gazeteci Özkan bağımsız adaylık için son kararı verdi. Aday olacağı bölge de Kadıköy.

Tuncay Özkan son kararını verdi!

11 Nisan 2011 Pazartesi 13:26

Ergenekon davasının tutuklu sanığı gazeteci Tuncay Özkan bağımsız aday olacağını resmen açıkladı. Özkan İstanbul 1. bölgeden aday olacak.

Özkan son olarak Silivri'de görülen davada, "Ben siyaset yapmak istiyorum. Seçim bölgemde çalışmak istiyorum. Dokunulmazlığa karşıyım. Milletvekili olsam da yine gelirim. Benim halkımla kucaklaşmama izin verin. Lütfen benim ayağımdaki prangaları çıkarın. Benimle siyasi olarak hesaplaşmak isteyen kim varsa meydan meydan hesaplaşırım. Siz buna alet olmayın" demişti.

HUKUK İKTİDARI ELİNDE TUTANIN KILICI MI OLUYOR?

''Siz burada yargılama yaparken başka mahkemeden korkuyor musunuz?" diyen Özkan son duruşmada sözlerine şöyle devam etmişti:

''Biz neden yargılanmaktan korkalım ama dışarıda bizi kullanarak bir terör ve korku ortamı yaratılıyor. Bu davanın neresinde, Sivas, Maraş, Taksim 1 Mayıs olayları. Siz Danıştay saldırısını Ergenekon yaptı diye bir karar verdiniz mi? Bunların hiçbirisi yok. Olmayan bir şeyle ilgili Başbakan, ana muhalefet liderine 'Sen git Maraş'a, Sivas'a, Çorum'a bak' diyor. Nasıl böyle suçlayabiliyor. Hukuk, iktidarı elinde tutanın kılıcı mı oluyor?

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.