15 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara1°C
  • İzmir12°C
  • Berlin15°C

TSK'DAN SINIR ÖTESİ OPERASYON

Bölgede bulunan muhabirler kara operasyonunun ardından hava operasyonunun başladığını bildirdi. Çatışma sırasında bir Türk askeri de hayatını kaybetti.

TSK'dan sınır ötesi operasyon

16 Haziran 2010 Çarşamba 18:23

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Uludere ilçesinin güneyinde, Türkiye-Irak sınırındaki üs bölgesine PKK'lılar tarafından saldırı teşebbüsünde bulunulduğunu, sıcak temas sağlanan ve Kuzey Irak bölgesine kaçan PKK'lılarla, yaklaşık 2-3 kilometre derinlikteki çatışmalar neticesinde dördünün etkisiz hale getirildiğini bildirdi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Şırnak'ın Uludere ilçesinin güneyinde, Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir üs bölgesine, 16 Haziran 2010'da saat 01.00'de teröristler tarafından saldırı teşebbüsünde bulunulduğu kaydedildi.

Üs bölgesinde bulunan güvenlik kuvvetlerinin PKK'lılarla sıcak temas sağladığı, silahlı helikopterlerin desteği ile bölgedeki çatışmaların sabaha kadar devam ettiği ifade edilen bilgi notunda, bölgenin özel birliklerle de takviye edildiği vurgulandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.