02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Berlin24°C

TSK SON KARARINI VERDİ! GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ ORDU

TSK, tartışmalara yol açan "Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye" sloganını tepkiler üzerine bir kez daha "Güçlü Türkiye, Güçlü Ordu" şeklinde değiştirdi.

TSK son kararını verdi! Güçlü Türkiye, güçlü ordu

10 Ağustos 2010 Salı 17:42

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), tartışmalara yol açan "Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye" sloganını tepkiler üzerine bir kez daha "Güçlü Türkiye, Güçlü Ordu" şeklinde değiştirdi.

TSK'nın 2. Malzeme Sergisi, 1-10 Ekim tarihleri arasında Ankara'da açılacak. Serginin tanıtım toplantısı ile Ankara Sanayi Fuarı’nın tanıtım toplantısı, bugün Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından Rixos Grand Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı.

CHA'nın haberine göre, toplantıda tanıtımı yapılan TSK 2. Malzeme Sergisi'nin en dikkat çekici yönü hazırlanan afişlerde, "Güçlü Türkiye, güçlü ordu" sloganının kullanılması oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, geçen yıl 30 Ağustos Zafer Haftası ile 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle hazırladığı afişlerde "Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye" sloganını tercih etmişti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluş yıldönümü olan 28 Haziran 2010'daki "Güçlü Türkiye, Güçlü Ordu" sloganı kullanılınca, kamuoyunda olumlu karşılanmış ancak; bu slogan daha sonra internet sitesinden kaldırılmıştı.

Türkiye medyasında yer alan haberlere göre, aydınlar ve akademisyenler, "güçlü Türkiye'nin varlığının 'güçlü ordu' şartına bağlanamayacağı" gerekçesiyle; "önceliğin orduya değil, güçlü Türkiye'ye verilmesi gerektiğini" belirterek, Genelkurmay'ın slogan tercihine tepki göstermişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.