29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara16°C
  • İzmir19°C
  • Berlin10°C

TRUMP'TAN İRAN'A: YAPTIRIMLARI KALDIRMAK MI, TABİİ Kİ HAYIR

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın görüşme yapmak için kendisinden yaptırımları kaldırmasını talep ettiğini fakat bu talebi geri çevirdiğini duyurdu.

Trump'tan İran'a: Yaptırımları kaldırmak mı, tabii ki hayır

27 Eylül 2019 Cuma 18:47

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump "İran görüşme yapmak için benden onlara uyguladığımız yaptırımları kaldırmamızı istedi. Tabii ki hayır dedim" diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın görüşme yapmak için kendisinden yaptırımları kaldırmasını talep ettiğini fakat bu talebi geri çevirdiğini duyurdu.

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Trump, "ABD Başkanı Donald Trump: İran görüşme yapmak için benden onlara uyguladığımız yaptırımları kaldırmamızı istedi. Tabiki hayır dedim" dedi.

Trump'ın bu açıklamasından kısa bir süre önce Reuters’ta yer alan açıklamaya göre Ruhani, “Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, New York’ta düzenlenen toplantılarda ABD ve İran arasında bir görüşmenin gerçekleşmesi konusunda ısrar etti ve ABD yaptırımları kaldıracağını söyledi” dedi.

Ruhani 
“Hangi yaptırımların kaldırılacağı tartışılıyordu, ancak tüm yaptırımların kaldırılacağını açıkça belirttiler” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.