29 Mart 2024
  • İstanbul11°C
  • Diyarbakır6°C
  • Ankara12°C
  • İzmir14°C
  • Berlin8°C

TRUMP'IN AMAZON İLE SAVAŞI SÜRÜYOR

ABD Başkanı Donald Trump, internet ticaret devi Amazon ve diğer internet ticaret sitelerine karşı savaşını sürdürüyor.

Trump'ın Amazon ile savaşı sürüyor

06 Aralık 2018 Perşembe 18:25

Amazon’u ‘ABD’nin kuryesi’ olarak nitelendiren Trump, Amerikan Posta Servisi (USPS) nin büyük zarara uğramasının Amazon’un neden olduğunu belirtmişti.

2018 mali yılında USPS’nin fiyatlarını artırmasına karşın yaklaşık 4 milyar dolar kaybettiği açıklandı.

Trump yönetimi Amerikan posta servisinin yeniden kara geçmesi için atılması gereken adımları belirlemek üzere bir rapor hazırladı. Nisan ayında hazırlanmaya başlayan ve geçtiğimiz salı günü tamamlanan raporda, USPS’nin hem posta hem de paket fiyatlarını piyasada uygulanan fiyatlara göre ayarlama yetkisinin olması gerektiğine vurgu yapıldı.

Hazırlanan rapordaki maddelerin sadece Amazon için elektronik ticaret yapan şirketleri bağlayıcılığı olduğu belirtildi. ABD Hazine Sekreteri Steven T. Mnuchin yaptığı basın açıklamasında, USPS’nin sürdürülemez bir finansal yolda olduğunu ve bunun Amerikalı vergi mükelleflerin çok önemli bir ekonomik tehlike oluşturduğu kaydetti.

Raporda, Amerikan posta servisinin giderek yaygınlaşan dijital ekonomiden dolayı geleneksel mektuplardan, faturalardan ve diğer sıradan postalardan kaybedilen paralar nedeniyle yıllardır zarar ettiği vurgulandı.

Trump kişisel hesabından attığı Twitte "ABD Posta Ofisi'nin Amazon'un kuryesi olmaktan ötürü büyük miktarda para kaybettiği konusunda haklıyım. Amazon bu kayıpları ödemeli ve Amerikalı mükelleflerin üzerine yıkmamalı. Milyarlarca dolar. Posta Ofisi liderlerinin hiç mi aklı fikri yok, ya da var mı?!" ifadelerini kullanmıştı.

Trump, Twitter üzerinden birkaç kez sert bir dille eleştirdiği Amazon’u dağıtım ve katılım için gerekenden daha az ödemekle ve posta servisini zarara uğratmakla suçluyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.