23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara23°C
  • İzmir26°C
  • Berlin8°C

TRUMP: IŞİD’E KARŞI KESİN ZAFER HAFTAYA AÇIKLANABİLİR

Başkan Donald Trump Washington’da düzenlenen IŞİD’le Mücadele Küresel Koalisyonu toplantısına katılan 79 ülkenin temsilcilerine hitap etti.

Trump: IŞİD’e karşı kesin zafer haftaya açıklanabilir

07 Şubat 2019 Perşembe 15:28

Trump Amerika liderliğindeki koalisyonun Suriye ve Irak’ta IŞİD’i yüzde 100 etkisiz hale getirdiğine ilişkin resmi açıklamanın önümüzdeki hafta yapılabileceğini söyledi.

Trump, “ABD ordusu, koalisyon ortaklarımız ve Suriye Demokratik Güçleri, Irak ve Suriye’de daha önce IŞİD’in elinde olan bölgenin neredeyse tamamını kurtardı” dedi. Başkan Trump, “Bu resmi olarak açıklanmalı. Muhtemelen gelecek hafta hilafetin (IŞİD) yüzde 100’ü elimizde olacak ancak resmi açıklamayı beklemek istiyorum. Erken konuşmak istemem. Ellerindeki toprak gitti. Bu büyük bir faktör” ifadelerini kullandı.

“IŞİD’in kalıntıları tehlikeli olabilir”

Başkan Trump, dün Birliğin Durumu konuşmasında Suriye ve IŞİD’le mücadele konusunda verdiği mesajları yineledi. “Artık askerlerimizi sıcak bir karşılamayla eve getirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Trump, IŞİD’le Mücadele Küresel Koalisyonu’na üye ülkelere “Sizlerle çalışmak bir onurdu. Çalışmaya da devam edeceğiz çünkü maalesef, ordumuz başarılı bir şekilde (IŞİD’in elindeki) büyük bölgeleri alsa da, bazı küçük bölgeler kalacak. Bunlar çok tehlikeli olabilir. IŞİD kalıntılardan ibaret. Ellerinde tek kalan bu, kalıntılar. Ama kalıntılar çok tehlikeli olabilir” şeklinde konuştu.

Trump konuşmasında “radikal İslamcı terör” ifadesini iki kez kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.