29 Mart 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır6°C
  • Ankara14°C
  • İzmir14°C
  • Berlin8°C

TRUMP İLK KEZ İTİRAF ETTİ: SALGIN KÖTÜLEŞECEK, MASKE TAKIN

ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü salgınıyla ilgili nisan ayından bu yana düzenlediği ilk basın toplantısında 'durumun düzelmeden önce muhtemelen daha kötüleşeceğini' itiraf etti. Trump halka ilk kez maske takma çağrısında bulunması da dikkat çekti.

Trump ilk kez itiraf etti: Salgın kötüleşecek, maske takın

22 Temmuz 2020 Çarşamba 10:05

ABD’de korona virüsü vakalarının sayılarındaki artış sürerken, bugüne dek ‘hızlı normalleşmeyi’ savunan Başkan Donald Trump’tan ‘durumun ciddiyetine’ dair ilk kez bir itiraf geldi. Trump, nisan ayından bu yana ilk kez salgınla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek “Salgın ne yazık ki, muhtemelen, düzelmeden önce kötüleşecek” itirafında bulundu. Salgında güçlü bir liderlik göstermediği için eleştirilen ve başkanlık seçimi anketleri yaklaşık 15 puan geride giden Trump “Böyle konuşmayı sevmem ama durum böyle” dedi.

MASKEDE GERİ ADIM

ABD Başkanı, maske konusunda da geri adım atarak Amerikalılara maske takmaları için çağrıda bulundu. Aylar boyu toplum önünde maske takmayı reddetmiş olan Trump, “Herkesten, sosyal mesafeyi koruyamadıkları durumlarda, maske takmalarını istiyoruz. Sevin ya da sevmeyin, bir maske alın, etkisi var” dedi. Trump, cebinden çıkardığı maskeyi de göstererek, “Yanımda taşıyorum ve memnuniyetle kullanacağım” diye konuştu.

Trump, yönetiminin yeni bir strateji geliştirdiğini de açıkladı. ABD Başkanı, “Çok güçlü olacak bir strateji geliştirme sürecindeyiz” dedi.

HAZIRLANAN METNE SADIK KALDI

Daha önceki basın toplantılarında Covid-19 hastalarına dezenfektan enjekte edilmesini önerip ‘önleyici’ olarak hidroksiklorokin içtiğini söyleyen Trump’ın bu kez önceden hazırlanan metne sadık kalması da dikkat çekti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.