20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara11°C
  • İzmir14°C
  • Berlin5°C

TRUMP İLE Şİ, KORONA VİRÜSÜ SALGININI GÖRÜŞTÜ

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ABD Başkanı Donald Trump, coronavirüsle (Covid-19) ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Trump ile Şi, korona virüsü salgınını görüştü

27 Mart 2020 Cuma 10:44

Çin medyasına göre, Şi ile Trump arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde coronavirüsle mücadele ele alındığı belirtildi.

Görüşmede, 'Çin'in coronavirüs konusunda açık ve şeffaf davrandığını' söyleyen Şi, virüsle ilgili olarak ABD de dahil olmak üzere tüm taraflarla çalışmaya istekli olduğunu vurguladı.

Şi ayrıca, Trump'a 'İşbirliğinin tek doğru seçenek' olduğunu söyledi ve 'Virüsle savaşta Çin ile ABD'nin birleşmesi gerektiğini' belirtti.

Görüşmeyle ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Trump da, "Çin lideri Şi ile çok güzel bir görüşmeyi yeni bitirdim. Gezegenimizin büyük bölümlerini tahrip eden coronavirüse ilişkin ayrıntılı görüşme yaptık. Çin çok şey yaşadı ve virüsle ilgili derin bir anlayış gerçekleştirdi. Birlikte ve yakın çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Coronavirüs ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmıştı.

Ülkede şu ana kadar görülen toplam vaka sayısı 81 bin 171, can kaybı sayısı ise 3 bin 277 olduğu belirtiliyor.

ABD’de ise, yeni tip coronavirüs nedeniyle ülkede virüsün bulaştığı kişi sayısı 82 bin 179, ölü sayısı ise 1177 olduğu biliniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.