29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin14°C

TRUMP İLE PUTİN ARASINDA KRİTİK ‘CORONA’ GÖRÜŞMESİ

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Trump ile Putin arasında kritik ‘corona’ görüşmesi

31 Mart 2020 Salı 10:51

Sputnik’in haberine göre Beyaz Saray Sözcü Vekili Judd Deere, Trump ile Putin yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgını ve küresel petrol krizini ele aldıklarını aktardı.

İki liderin de “enerji piyasasının istikrarının önemli olduğu konusunda” mutabık kaldığını aktaran Deere, korona virüsle mücadele ve küresel ekonomiyi canlandırma konusunda G20 ülkeleriyle birlikte çalışma konusunda anlaştıklarını kaydetti.

Deere, açıklamasında “Venezuela hakkında Başkan Trump, ülkedeki durumun korkunç olduğunu ve devam eden krize karşı demokratik bir geçiş görmenin hepimizin ilgisi dahilinde olduğunu yineledi” ifadelerini kullandı.

Görüşmeye dair Kremlin’den yapılan açıklamada da Putin ve Trump’ın petrol pazarındaki mevcut durumu ele aldıkları ve bu yöndeki istişarelere enerji bakanları üzerinden devam etme konusunda anlaştıkları belirtildi.

Açıklamada, “Dünya petrol pazarındaki mevcut durum konusunda fikir alışverişi de yapıldı. Bu yöndeki Rus-Amerikan istişarelerine enerji bakanları üzerinden devam etme konusunda anlaşma sağlandı” denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.