23 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara25°C
  • İzmir29°C
  • Berlin11°C

TRUMP: CEMAL KAŞIKÇI İÇİN KAYGILIYIM

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı için kaygılı olduğunu söyledi.

Trump: Cemal Kaşıkçı için kaygılıyım

09 Ekim 2018 Salı 08:58

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili açıklama yaptı.

Kaşıkçı’yla ilgili haberlerden dolayı endişeli olduğunu söyleyen Trump “Bu konuda endişeliyim. Umarım mevzu bir an önce açıklığa kavuşur. Şu anda bu konuda kimse bir şey bilmiyor. Bu konuda oldukça kötü bazı haberler etrafta dolaşıyor. Bunlardan hoşlanmadım” dedi.

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı, nişanlısı Hatice Cengiz birlikte 2 Ekim’de Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na gitmişti. Dışarıda bekleyen Cengiz, Kaşıkçı’nın başkonsolosluktan çıkmadığı, görevlilerin ise Kaşıkçı’nın binadan ayrıldığı söylediğini aktarmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Kaşıkçı’nın başkonsoloslukta öldürüldüğü iddia edildi. Basın açıklaması yapan Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Cemal Kaşıkçı’nın parçalanarak binadan çıkarıldığını öne sürdü.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay da, Yeni Şafak gazetesindeki yazısında “Fikirleri ve duruşunu büyük bir takdirle ve onaylayarak takip etmekte olduğum Kaşıkçı’nın kaçırılmasına veya (halen bir iyimserliği korumaya çalışıyorsak da) vahşi bir biçimde öldürülmesine mani olamadık” ifadelerine yer verdi.

Pazartesi günü, Macaristan ziyaretinde konuyla ilgili bir soru üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dışarı çıkıp çıkmadığını oradaki görevlilerin ispat etmesi lazım. Sizin kameralarınız yok mu, var. Bunu neden ispat edemiyorsunuz? Başkonsolosluk yetkilileri ‘Buradan çıktı’ demekle kendilerini kurtaramazlar” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.