28 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara16°C
  • İzmir14°C
  • Berlin11°C

TRT HABER'DEN ÜCRET AÇIKLAMASI

TRT Haber Koordinatörlüğünden TRT Haber Kanalına ilişkin yapılan açıklamada, maaş iddialarına açıklık getirdi.

TRT Haber'den ücret açıklaması

27 Mart 2010 Cumartesi 10:03

TRT Haber Koordinatörlüğünden TRT Haber Kanalına ilişkin yapılan açıklamada, “Gazetecilere verilen ücretleri 5-10 kat abartarak kamuoyunu yanlış bilgilerle yönlendirmeye çalışmak, bilinçli bir yıpratma faaliyetidir” denildi.

Açıklamada, TRT Haber Kanalının 18 Martta yayın hayatına başladığını, bu çıkışın başarılı bulunarak pek çok kişi tarafından takdir edildiği belirtildi.

TRT Haber'de yayınlanan “Çıkış Yolu” programının yorumcuları Ergun Babahan ile Ekrem Dumanlı'ya aylık 30 bin, 50 bin TL gibi astronomik ücretler verildiğine ilişkin bazı basın organlarında haberler çıktığının aktarıldığı açıklamada, “Gazetecilere verilen ücretleri 5-10 kat abartarak kamuoyunu yanlış bilgilerle yönlendirmeye çalışmak, bilinçli bir yıpratma faaliyetidir. Kaldı ki, program yapımcılarından biri, resmi dilekçeyle TRT'ye başvurarak, 'hiçbir şekilde TRT'den ücret talep etmediğini' belirtmiştir” ifadesi kullanıldı.

Yüzlerce TRT çalışanının emeklerine saygı duyulması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “bu konunun TBMM'ye taşınmasının da Türkiye açısından üzücü bir durum olduğu” görüşüne yer verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.