03 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara17°C
  • İzmir26°C
  • Berlin24°C

TRT 300 MİLYON KİŞİYE ULAŞTI

TRT, Miraç Kandili'nde bir ilki gerçekleştirerek, İstanbul'da Eyüp Sultan Camii ve Kudüs'de Harem-üş Şerif'teki Mescid'i Aksa Camii'nden ortak yayın yaptı.

TRT 300 milyon kişiye ulaştı

20 Temmuz 2009 Pazartesi 10:52

Miraç Kandili'nde El Aksa'dan canlı yayın yapan ilk yabancı televizyon kanalı da TRT oldu.

TRT'nin canlı yayını, TRT-1 Televizyonu ile yeni yayına başlayan TRT Avaz kanalının yanısıra, Irak Kerkük Türkmeneli Televizyonu'ndan da naklen verildi. Böylece kandil programı Türkiye, Balkanlar, Orta Asya ve Ortadoğu'da 300 milyondan fazla kişiye ulaştı.

El Aksa'dan ortak yayın sırasında, caminin içine LCD ekranlar kurularak, Eyüp Sultan'daki yayın da El Aksa'daki cemaate aktarıldı.

Kandili El Aksa'da kutlamak için Türkiye'den yaklaşık 500 kişi geldi ve ortak programı izledi.

El Aksa'da bulunmaktan çok mutlu olduklarını belirten Türk izleyicilerden kimileri, okunan Kuran'ı Kerim ve ilahiler sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Miraç Kandili, Arap dünyasının kimi ülkeleri ile birlikte Filistin'de dün gece kutlanmıştı.

Miraç Kandili ve aynı zamanda ''El Aksa'nın Çocukları'' adlı etkinlik nedeniyle dün el Aksa'da 15 binden fazla kişi toplanmıştı.

TRT'nin ortak programında Eyüp Sultan'da Prof. Dr. Mustafa Çağırıcı, El Aksa'da ise Kübbet-üs Sahra imamı Abdülkerim Zurba konuşmalarını yaptılar. Zurba ayrıca, Kuran-ı Kerim ve kasideler okudu ve programın Küdus tarafındaki son duasını yaptı.

Mescid-i Aksa'nın müezzini Firas Gazzaz ve Kudüs'ün seçkin hafızları da Kuran-ı Kerim, ilahi ve kasideler okudular.

Ortak yayın için Kudüs'te bulunan TRT Din ve Ahlak Programları Müdürü Adem Özkan, ''Program gayet sağlıklı ve güzel geçti. Ne izinler, ne anlatım ne de programın içeriğiyle ilgili herhangi bir sıkıntı oldu'' dedi.

Özkan, yayın sırasında Türkiye ve dünyanın birçok yerinden çok sayıda kutlama telefonları aldıklarını belirterek, ''Arayanlar, böyle bir güzelliğe ilk kez imza atıldığı için büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Türkiye'ye de yakışan başkalarının yapamadığını yapmasıdır'' diye konuştu.

Özkan, naklen yayınlarla kandil programının 300 milyondan fazla kişiye ulaştığını bildirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.