19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir20°C
  • Berlin14°C

THE GUARDİAN: BM, İSRAİL'İ MAHCUP ETTİ

İngiliz The Guardian gazetesi, raporun İsrail için uluslararası alanda yeni bir mahcubiyet olduğunu yazdı.

The Guardian: BM, İsrail'i mahcup etti

23 Eylül 2010 Perşembe 10:03

BM uzmanlarının İsrail'in Mavi Marmara baskınına ilişkin raporuna yer veren İngiliz The Guardian gazetesi, raporun İsrail için uluslararası alanda yeni bir mahcubiyet olduğunu yazdı.

Birleşmiş Milletler (BM) uzmanları, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yardım götüren konvoya düzenlediği saldırıda uluslararası hukuku ihlal ettiğini açıkladı. Olaya yer veren İngiliz The Guardian gazetesi, raporun İsrail için uluslararası alanda yeni bir mahcubiyet olduğunu yazdı.

İsrail'in yardım konvoyuna saldırısını kınayan BM uzmanları, saldırıda 'orantısız güç' kullanıldığının açık delilleri olduğunu bildirdi. İsrail ise raporun "çifte standart" ve "tek taraflı" olduğunu belirterek tepki gösterdi. Birçok Avrupa ülkesinin, BM İnsan Hakları Komisyonu'na çoğunlukla gelişmekte olan ülke temsilcilerinden oluştuğu için kuşkuyla baktığını yazan The Guardian, raporun konvoya yapılan saldırıdan sonra İsrail için yeni bir mahcubiyet olduğu yorumunu yaptı.

BBC: İsrailli görgü tanıklarıyla görüşülmedi

Raporu son dakika haberi olarak aktaran BBC kanalı ise BM İnsan Hakları Komisyonu'nun raporu hazırlarken İngiltere, İsviçre ve Ürdün'den çok sayıda görgü tanığının görüşlerine başvurduğunu ancak İsrail'in bunun dışında tutulduğunu iddia etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.