05 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara15°C
  • İzmir22°C
  • Berlin19°C

TEVKURD’DEN ANADİL GÜNÜ KUTLAMASI

TEVKURD, 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle Diyarbakır’da Ofis semtinde bulunan AZC Plaza önünde bir basın açıklaması yaparak Anadil gününü kutladı.

TEVKURD’den Anadil Günü Kutlaması

22 Şubat 2010 Pazartesi 09:40

“Tüm Kürtlere çağrımızdır: Gelin 2010 yılını Kürt dili yılı yapalım!”

Kürt Ulusal Birlik Hareketi (TEVKURD) adıyla merkezi Diyarbakır’da olmak üzere çalışmalarını sürdüren Kürt kimlikli oluşum, 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle Diyarbakır’da Ofis semtinde bulunan AZC Plaza önünde bir basın açıklaması yaparak Anadil gününü kutladı. Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde yapılan basın açıklamasından sonra yaklaşık 10 bin bildiri etkinliğe katılanlar tarafından dağıtıldı.

11851

Diyarbakır’da AZC Plaza önünde yapılan etkinlik 21 Şubat günü saat 12.30’da başladı. Geniş bir katılımcı ile yapılan etkinliğe Mazlum Der, Toplum Der ve Dicle Fırat Platformunun yanı sıra Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) de destek verdi. Basın metnini TEVKURD sözcüsü Av. Sabahattin Korkmaz’ın okuduğu etkinlikten sonra katılımcılar gruplara ayrılarak yaklaşık 10 bin bildiri dağıttı.

Korkmaz açıklamasında, anadilin önemine dikkat çekerek, tüm Kürtleri 2010 yılını Anadil Yılı olarak kutlamaya ve Kürtçeyi geliştirip yaygınlaştırmaya çağırdı.

Polisin herhangi bir müdahalede bulunmadığı etkinlik, bildiri dağıtımından sonra olaysız dağıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.