03 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara13°C
  • İzmir23°C
  • Berlin20°C

TELEKULAK'A BAŞBAKAN YORUMU!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yargıda telekulak kriziyle ilgili olarak, "Yürütmenin atmış olduğu adımların hiçbiri yasaya aykırı değildir" dedi.

Telekulak'a Başbakan yorumu!

16 Kasım 2009 Pazartesi 11:59

Devlet kurum ve kuruluşlarıyla çalışır. Anasaya'da, yasada belirlenen neyse o noktada adımlar atılır. Şu an yürütmenin atmış olduğu adımlara dikkat edilirse, hiçbiri yasaya aykırı değildir. Herhangi bir mahkeme kararı olmadan atılmış bir adım değildir. Eğer yargının ilgili kurumları ve yetkilileri mahkeme kararlarını tanımıyorsa burada yanlış yaklaşım tarzının kime ait olduğunu çok açık net görüyoruz. Yargının temsilcilerinin mahkeme kararlarına kendilerinin uymaları gerekir. Bizden nasıl bu bekleniyorsa...

- Şahsımla alakalı olarak 6 aya yakın bir zamandır, beni de, hiçbir mahkeme kararı olmadan, farklı yerlerden dinledikleri ortaya çıktı. Tabii kimlerin olduğu ortaya çıkacak. Bununla ilgili bir yargı süreci var. Yargı mensupları da bunu şimdi itiraf ediyor; "Bu ülkede Başbakan dinlendi" diyorlar.

- Bunlar ortadayken nasıl olur da partimle ilgili bir yakıştırma yaparlar. Çok çirkin. Partime kimse böyle yasadışı bir yakıştırma yapamaz. Kaldı ki bu partinin görevi değil. Hükümet olarak, iş başında olan yürütmenin atmış olduğu bir adım. Bu da hukuk içinde.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.