24 Nisan 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara24°C
  • İzmir22°C
  • Berlin8°C

TEKSAS POLİSİ 'KÖLELİK' DÖNEMİNE DÖNDÜ

ABD'nin Teksas eyaletinde atlı iki polisin, şüpheli olduğu iddia edilen siyah bir kişiyi elleri kelepçeli olarak at arkasında yürütmesine tepki yağıyor.

Teksas polisi 'kölelik' dönemine döndü

07 Ağustos 2019 Çarşamba 08:47

ABD'nin Teksas eyaletinde kölelik döneminden kalma görüntüler yaşanıyor. Teksas eyaletinin Galveston kentinde şüpheli olduğu iddia edilen Donald Neely adlı siyah bir Amerikalı, atlı iki polis tarafından elleri kelepçeli bir şekilde atın arkasından çekilerek Galveston polis merkezine götürüldü.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından 'köleliği' hatırlattığı için tepki gösteren ABD vatandaşları, bu tutumundan dolayı Galveston Emniyeti'ni kınadı.

670-286.jpg

GALVESTON EMNİYETİ ÖZÜR DİLEDİ

Sosyal medyadaki tepkilerin üzerine 'kabul edilemez' açıklaması yapan Galveston Polis Şefi Vernon Hale, tutuklanan 43 yaşındaki Donald Neely’den özür diledi.

Uygulanan yönteme polis eğitimlerinde yer verildiğini ve bazı senaryolarda kullanılmasının etkili olduğunu belirten Hale, "Karşılaştığımız bu durumda polis memurlarımız yanlış bir karar vermiş, ulaşımı sağlamak için başka bir araç gelene kadar beklemeleri gerekirdi" açıklamasında bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.