14 Mayıs 2024
  • İstanbul9°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara3°C
  • İzmir14°C
  • Berlin14°C

TEK TİP ÇOK ZOR BEDELLİ İMKANSIZ

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "bedelli askerlik" ile "herkes için tek tip, aynı süre askerlik" konularıyla ilgili spekülasyonlara son noktayı koydular.

Tek tip çok zor bedelli imkansız

03 Haziran 2009 Çarşamba 10:59

Gönül, "Türkiye’nin özel şartları ve terörle mücadele gerçeği varken, kimseye kalkıp bedelli askerlikten bahsedemesiniz. Bir şehit annesi ileride gelse ve ’Benim oğlum, parası olmadığı ve bu nedenle askere gittiği için mi öldü?’ diye sorarsa ne diyeceğiz? Bu ülkede PKK terörü bitmeden bedelli uygulaması imkánsız" dedi.

Kulak asmayın

Amerikan-Türk Konseyi toplantıları için Washington’da bulunan Orgeneral Başbuğ da tek tip askerlik konusunda halkın yaratılan söylentilere kesinlikle kulak asmaması gerektiğini belirterek, "Henüz bu uygulama başlayacak demek için çok erken. Birçok yeni düzenleme seçeneği üzerinde çalışıyoruz" dedi. Başbuğ, bedelli askerlik konusunun sürekli olarak gündeme getirilmesinden rahatsız olduğunu da vurgulayarak, "Kesin olarak söylüyorum, bu konu kapanmıştır. Genelkurmay Başkanlığı’nın kesinlikle böyle bir çalışması yoktur" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.