17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara8°C
  • İzmir15°C
  • Berlin15°C

TAYYAR'A CEZA NEDİM ŞENER'E BERAAT

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, gazeteci-yazar Nedim Şener ve Şamil Tayyar hakkında aynı davada farklı bir karara imza attı.

Tayyar'a ceza Nedim Şener'e beraat

24 Aralık 2010 Cuma 09:25

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, gazeteci-yazar Nedim Şener ve Şamil Tayyar hakkında aynı davada farklı bir karara imza attı. 

Mahkeme, "Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları" kitabında "kamu görevlilerine hakaret, haberleşmenin gizliliğini ihlal" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamalarıyla yargılanan Nedim Şener'i beraat ettirdi. Aynı mahkeme, Şamil Tayyar'ı "Operasyon Ergenekon" adlı kitabı yüzünden 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında sanık Nedim Şener hazır bulundu. Müştekiler Ramazan Akyürek ve Muhittin Zenit katılmadı. Esas hakkında görüşünü sunan savcı, sanığın kitapta ele aldığı bilgi ve belgelerin halen süren Hrant Dink cinayeti davası dosyasında mevcut olduğunu hatırlattı. Bu nedenle sanığın adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gizliliği ihlal suçlarını da işlediğinden bahsedilemeyeceğini kaydetti. Savunmanın ardından kararını açıklayan hakim, Şener'in kendisine isnat edilen suçlamalardan beraatına karar verdi. Aynı mahkeme 1 yıl önce Şamil Tayyar'ı, terör örgütünün sırlarını ifşa ettiği "Operasyon Ergenekon" adlı kitabı yüzünden 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.