TATLISES'E SALDIRI: 20 KİŞİ GÖZALTINDA
Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıda kullanılan otomobil bulunurken, 25 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı.
16 Mart 2011 Çarşamba 18:16
Tatlıses'in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıya ilişkin olarak çalışmalarını yürüten polis ekipleri, kamera kayıtlarından yola çıkılarak tespit edilen, saldırganların olayda kullandığı otomobili Anadolu yakasında ele geçirdi.
Yapılan araştırmaların ardından 25 ayrı adrese operasyon düzenleyen polis, olayla ilgili olarak 20 kişiyi gözaltına aldı.
Tatlıses'e yönelik 1998'deki silahlı saldırı olayının azmettiricisi olarak yargılandığı davada ceza alan Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 20 şüpheli, Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Uçmak'ın Pendik'teki bir adreste gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında, saldırıda tetiği çeken kişinin de yer aldığı iddia edildi.
Tatlıses'in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının ardından çalışma başlatan polis ekipleri, olayda kullanılan Kalaşnikof marka otomatik tüfeği ele geçirdi.
Öte yandan, saldırıda kullanılan ve bugün bulunan 34 BC 6696 plakalı araç, çekici vasıtasıyla emniyete getirildi.
Olaydan önce bir oto kiralama şirketinden kiralandığı belirtilen ve otoparka çekilen aracın incelemeye alınacağı kaydedildi.
Abdullah Uçmak'ın Tatlıses ile husumeti bulunuyordu. Gözaltına alınan diğer kişilerin ise Abdullah Uçmak'ın adamları olduğu belirtildi. Abdullah Uçmak, daha önce de suikast girişiminden yargılanmıştı.
Yine para istemiş
İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı girişimi bulunmak suçundan cezaevinde bulunan ve 2010 yılının Kasım ayı içinde cezaevinden tahliye olan Abdullah Uçmak'ın İbrahim Tatlıses'e telefon açarak para istediği öğrenildi.
İbrahim Tatlıses'in para vermemesi üzerine Abdullah Uçmak'ın saldırıyı planladığı belirtildi.
Husumet 1998'den beri var
Abdullah Uçmak ile İbrahim Tatlıses arasında yıllardan beri süre gelen husumet 1998 yılından bu yana sürüyor.
Ocak 1998'de İbrahim Tatlıses'in eski menajeri Hasan Bora'nın müzik şirketini, Tatlıses'in oğlu ve kardeşinin de aralarında bulunduğu dört kişi silahla taradı.
Bu sırada Hasan Bora'nın bürosuna ziyarete gelen Abdullah Uçmak yaralandı. Bir hafta sonra bu kez, Hasan Bora'nın adamları, Tatlıses'in iki işyerine kurşun yağdırır.
19 Mayıs 1998'de de Tatlıses'e, otomobiliyle seyir halindeyken pompalı tüfekle ateş açıldı. İbrahim Tatlıses, olaydan yara almadan kurtuldu. Hasan Bora ise 5 Ocak 1999'da silahlı saldırıya uğradı.
Bora'yı ölümden, giydiği çelik yelek kurtardı. İbrahim Tatlıses, Hasan Bora'ya yapılan silahlı saldırıyı yaptığı iddiasıyla gözlatına alındı ancak daha sonra serbest bırakıldı.
2000 yılında Abdullah Uçmak, kendi adamları tarafından İbrahim Tatlıses'ten aldığı kan parasını tek başına harcadığı için silahla vuruldu. Abdullah Uçmak bu saldırının İbrahim Tatlıses tarafından organize edildiğini iddia etti.
İstanbul polisi 14 Aralık 2003'te, Gaziosmanpaşa'da otoban kenarındaki araçta bulunan şahıslardan şüphelenmesi sonucu yaptığı incelemede İbrahim Tatlıses'e yönelik yeni bir saldırı hazırlığını ortaya çıkardı.
Otomobilde yakalanan Sinan Güçlü, İnan Deliktaş, Mikail Özdil, Abdullah Uçmak'ın talimatıyla İbrahim Tatlıses'e televizyon programı çıkışında, suikast planladıklarını söyledi.
Otomobilde yapılan aramada kar maskeleri, kaleşnikof tüfek, tabancalar bulundu. Polis tarafından yapılan operasyonda Abdlullah Uçmak saldırının planlayıcısı olarak yakalandı ve cezaevine konuldu. Abdullah Uçmak 2010 yılının kasım ayında cezaevinden çıktı.
Uçmak'ın avukatından açıklama
Bu arada İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın avukatı Ekrem Demirel, operasyondan önce görüştüğü müvekkilinin kendisine olayla hiçbir ilgisi olmadığını söylediğini bildirdi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.