30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara14°C
  • İzmir15°C
  • Berlin14°C

TARAF'TAN ŞOK BİR HABER DAHA!

Yasemin Çongar, Mehmet Baransu ve Yıldıray Oğur imzalı haber TSK’yı “açıklama yapmak” zorunda bırakacak…

Taraf'tan şok bir haber daha!

20 Ocak 2010 Çarşamba 09:27

Okuyanların, tüylerini ürpertecek, midelerini bulandıracak, “yok artık daha neler!” dedirtecek bir haber…

Haberde; Birinci Ordu Komutanı Çetin Doğan'a ait olduğu ileri sürülen 2003 yılındaki darbe planlarının ele geçirildiği iddia ediliyor.

Yasemin Çongar, Mehmet Baransu ve Yıldıray Oğur imzalı haber TSK’yı “açıklama yapmak” zorunda bırakacak…

10645

İşte o haber...

AK Parti'nin 2002'de hükümet kurmasından rahatsız olan bir grup üst rütbeli Haber “doğru” ya da “eksik” bilemem ama bir gazetenin böylesine büyük bir “yalan” haber yapmayı göze alamayacağını da bilirim çünkü…

Ordumuzun geçmişi “demokrasiyi kirletme suçu” ile doludur…

Haberi okuduktan sonra, “Yok canım daha neler” demedim…

Dünyada, milletin sevgisinden bu kadar korkan ordular sadece, “az gelişmiş” ülkelerde var…

Bir de bizde…

Ve kimileri halen, Türk ordusunun “darbe yapma hazırlığı içinde olduğu” tespitlerinin “iftira” olduğunu yazıyor, yazabiliyor…

Bu Ordu’nun geçmişte bir Başbakan ve iki bakanını nasıl da astığını unutuyor…

Yaşları henüz 18'i bulmamış delikanlıların yaşlarının vicdan fukarası mahkemeler tarafından büyütülerek ipe çekildiğini hatırlamak istemiyor…

Pes yani… 

FATİH'E DOKUZ KİŞİLİK ÖZEL TİM 

JANDARMA Yüzbaşı H.T. komutasındaki dokuz kişilik eylem timi, cep telefonu düzenekli patlayıcıyı cemaate en yakın ayakkabılığa yerleştirecek ve cuma namazının farzının kılınmasının ardından düğmeye basılacaktı. Bölgedeki ajanlar da provokasyon amacıyla harekete geçecekti. 

EZAN ÖNCESİ KAN DÖKÜLECEKTİ 

Beyazıt Camii'ne yönelik Sakal Eylem Plam'na göre tahrip düzeneği, bir çanta içine yerleştirilecek ve şadırvanda unutulmuş görüntüsü ile bırakılacaktı.

Jandarma Binbaşı H.Ö. komutasındaki tim, bombayı yine cuma günü, ezandan 10 dakika önce patlatacaktı. Eylemde özellikle yaralı sayısının fazla olması isteniyor. 

ÖFKELİ KALABALIĞI AVLUDA TOPLAYIN 

Çarşaf Plam'na göre, patlama soması oluşacak panik havası iki kamera ile görüntülenecek, avluda toplanacak öfkeli kalabalığın da caddeye taşması sağlanacaktı. Ayrıca operasyonda kiralık araç kullanılması ve kiralamada gerçek isimle kayıt yapılmaması isteniyor. 

29'U GENERAL 162 SUBAY VAR 

Darbe öncesi kaos ortamı yaratmak için yapılan dört eylem planı ile darbenin bizzat kendisinin nasıl organize edileceğini öngören Balyoz Güvenlik Harekât Planı'nda 29'u general, 133'ü subay olmak üzere toplam 162 askerin isimleri yer alıyor. 

ÖZDEN ÖRNEK DE VAR, SAYGUN DA, FIRTINA DA... 

BU isimler arasında Darbe Günlükleri'nin yazarı Özden Örnek, Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına, Ergin Saygun, Süha Tanyeri, Nejat Bek, Hayri Güner, Şükrü Sarıışık ve Ergenekon sanığı Fikri Karadağ dikkat çekiyor. 

KENDİ JETİMİZİ DÜŞÜRECEKTİK 

Sıkıvönetim ilan edilmesini sağlamak için hazırlanan Oraj Hava Harekât Planı'nda, Ege'de uluslararası kriz çıkarmak amacıyla gerekirse bir Türk jetinin düşürülmesi yer alıyor 

AMAÇ AKP'Yİ ZORDA BIRAKMAK 

ORG. İbrahim Fırtına'nın Harp Akademileri Komutanlığı sırasında hazırlanan plandan: Mümkünse bir Türk jetinin Yunan uçaklarınca düşürülmesi sağlanacak. 

ÖZEL FİLO PERSONELİNE GÖREV 

Planda bu gerçekleşmediği takdirde Özel Fila Personelinden bir pilotun, uygun bir yer ve uçuş sırasında kendi jetlerimizden birini düşürmesi hedefleniyordu. 

HAVA MÜZESİ BASILSIN 

Planın icra bölümünde 134. Filo'nun Kadıköy ve Fatih'te iki gösteri yapması hedefleniyor: Gösterilerin yapıldığı gece, cübbeli ve sarıklı grupların Hava Müzesi'ni basması sağlansın...

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.