03 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin18°C

TARAF'TA AKP KAVGASI DEVAM EDİYOR...

Altan, bugünkü yazısında AKP hükümetine destek olan liberal ve demokrat isimlere önemli eleştiriler yöneltti.

Taraf'ta AKP kavgası devam ediyor...

13 Ekim 2012 Cumartesi 09:45

Taraf gazetesindeki fikri kavga gazetenin tepe ismi Ahmet Altan'ın yazısıyla devam ediyor. Altan, bugünkü yazısında AKP hükümetine destek olan liberal ve demokrat isimlere önemli eleştiriler yöneltti.

Taraf'ta yaşanan kavganın "özel" bir kavga olmadığını isteyen herkesin katılabileceğini belirten Altan, kendi gazetesinin yazarları ile yaşadığı polemiği ise hayli çarpıcı bir şekilde tarif etti:

"Diğer gazetelerde genel yayın müdürleri yazarlara “iktidarı sert eleştirmeyin” diyor. Bizim gazetede yazarlar genel yayın müdürüne “iktidarı sert eleştirme” diyor. Bu farklılığın beni eğlendirdiğini itiraf etmeliyim. Tersi beni utançtan öldürürdü." dedi.

AKP hükümetini niyetleri değil uygulamalarıyla kritik etmek gerektiğine vurgu yapan Ahmet Altan, Taraf yazarları Yıldıray Oğur, Alper Görmüş, Melih Altınok gibi isimlerin her şart ve koşul altında hükümeti desteklemekten vazgeçmemesini sorguladı. Bu isimlerin AKP ne yaparsa yapsın "olsun niyetleri iyi" diyerek desteğe devam ettiklerini kaydeden Ahmet Altan "Bize bir Atatürk lazım" başlıklı yazısında yer yer yazarlarını tiye aldı.

İşte Ahmet Altan'ın o yazısı:

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.