05 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara14°C
  • İzmir20°C
  • Berlin17°C

TARAF YAZARINDAN 'RADİKAL' İTİRAZ!

Radikal’in "'Savaşma Konuş’ diyen 500 bin radikal aranıyor" kampanyasını eleştiren Taraf yazarı Alper Görmüş'ten tartışma yaratacak bir yazı...

Taraf yazarından 'Radikal' itiraz!

12 Kasım 2010 Cuma 21:09

Mardin'de gerçekleştirilen “Ulusal medyada Doğu-Güneydoğu algısı” başlıklı 3 günlük toplantıyı takip eden Görmüş, "21,7 milyon radikal, ‘Radikal’ ve Mardin" başlıklı bugünkü yazısında Türk medyasının “Doğu-Güneydoğu” algısını sakatlayan önemli noktalardan birini ele alıyor. Medyanın süreçleri ancak nihai noktalarına yaklaşırken, hatta çoğu kez “patlama” ânından itibaren izlemeye başlamasını, gazeteciliğimizin en problemli yanlarından biri olarak gören Görmüş, Radikal'in “savaşma, konuş” sloganıyla "500 bin radikal" aradığı kampanyasını da bu çerçevede şöyle eleştiriyor:

Sayı hedefli kampanyaya hakkımız var mı?

Artık başlıkta kullandığım “21,7 milyon radikal” ve Radikal karşılaştırmasına gelebilirim...

“21,7 milyon radikal”den kastım, tahmin etmişsinizdir, referandumda “evet” diyerek Öcalan ve PKK’yla diyalogu (da) onaylayan, yani “savaşma konuş” diyen 21,7 milyon kişi... (Umarım “yüzde 42 sol, yüzde 58 sağ” ya da “yüzde 42 beyaz Türk” saçmalıklarına benzetilmez benim “21,7 milyon radikal”im...)

Referandumun açıkça gösterdiği bu kamuoyu eğilimi ortadayken, Radikal’in “savaşma, konuş” sloganının epeyce geride kalmış bir slogan olduğu kanaatindeyim. Kanımca, Radikal’deki meslektaşlarımız ezberden gittikleri ve süreci izlemedikleri için ortadaki “21,7 milyon radikal”i göremeyip kendi “500 bin radikal”lerinin peşine düşmüşlerdir.

Öte yandan, ben bir gazetenin böyle bir konuda sayı hedefiyle kampanya yürütmeye hakkının olmadığını düşünüyorum. Çünkü o sayının çok altında kalınabilir ve bu da amaçlananın tam tersi bir sonuç doğurabilir.

Radikal’deki meslektaşlarımız “savaşma, konuş” diyecek “500 bin radikal” ararken, zaten öyle diyen 21,7 milyon insanı ıskalamışlardır. Bu da, gazetecilik açısından artı puan getirmez bir gazeteye...

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.