27 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır29°C
  • Ankara24°C
  • İzmir25°C
  • Berlin20°C

TARAF YAZARINDAN CHP-BDP İDDİASI

Taraf Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, son günlerde sıkça dillendirilen CHP-BDP seçim ittifakının Abdullah Öcalan'ın önerisi olduğunu iddia etti.

Taraf yazarından CHP-BDP iddiası

25 Kasım 2010 Perşembe 12:14

Taraf Gazetesi yazarı ve haber koordinatörü Yıldıray Oğur, bayram öncesi BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın Aslı Aydıntaşbaş'a verdiği demeçte dile getirdiği sol blok önerisinin ardından gündeme getirilen CHP-BDP seçim ittifakının Abdullah Öcalan'ın önerisi olduğunu iddia etti.

Ali Değermenci'nin hazırladığı ve Seda Selek'in sunumu ile ekrana gelen Günün Manşeti programının konuğu olan Taraf Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur CHP ile BDP arasında yapılacak seçim ittifakının aslında İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çekmekte olan Abdullah Öcalan'ın önerisi olduğunu iddia etti.

Bu fikrin bir anda ortaya çıkmış ve böyle büyük bir adımın sivil siyasetçilerin kendi kendilerine aldıkları bir karar olamayacağının açık olduğunu söyleyen Oğur, "1970'li yıllardan gelen bir görüş kökeni olarak BDP her zaman kendini CHP'ye daha yakın hissetmiştir. Geçmişte SHP ile yaptıkları ittifak bu yakınlığın somut örneğidir" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.