04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir18°C
  • Berlin16°C

TARAF ÖZÜR DİLEDİ

Taraf: Dünkü manşetimizde Hz. Zeyneb’i tanımlarken, haberin kaynağı olan Telegraph gazetesinin metnine bire bir sadık kaldık, din tarihi bilgimizin eksikliğinin kurbanı olduk.

Taraf özür diledi

04 Kasım 2012 Pazar 09:44

İşte Taraf'ın özür yazısı...

Hz. Zeyneb’in kim olduğunu öğrendik

Taraf’ın 2 Kasım 2012 tarihli baskısında, birinci sayfadan “Bunun adı mezhep savaşı” başlığıyla duyurduğumuz, dokuzuncu sayfada da “Şii-Sünni savaşına yol açabilecek patlama” başlığıyla verdiğimiz haberde, Hz. Zeyneb için, “Hz. Muhammed’in kızı, Hz. Ali’nin de eşi” ifadelerini kullandık.

Habere kaynaklık eden İngiliz Telegraph gazetesinde Ruth Sherlock’un kaleme aldığı haberin orijinal metninde, “Suriye rejiminin müttefiki İran tarafından 1990 yılında inşa edilen camiinin [Seyide Zeyneb Camii], Peygamber’in kızı ve Halife Ali’nin karısı Hz. Zeyneb’in mezarının üzerine kurulduğu tahmin ediliyor” ifadeleri yer alıyordu. Haberi olduğu gibi çevirdik. Telegraph’ın metnine sadık kalırken, din tarihi bilgimizin yetersizliği kadar editoryal titizlik noksanlığımızın da kurbanı olduk. Doğrusu, “Hz. Muhammed’in torunu ve Hz. Ali’nin kızı Hz. Zeyneb” olacaktır. Düzeltir, yaptığımız hatadan dolayı okurlarımızdan özür dileriz...

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.