03 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Berlin23°C

TARAF ÖNDER AYTAÇ’I KOVDU!

Taraf’taki yazıları ve televizyon programlarındaki çıkışlarıyla dikkat çeken, Önder Aytaç’a görevine son verildiği bildirildi..

Taraf Önder Aytaç’ı kovdu!

07 Temmuz 2010 Çarşamba 09:01

Taraf Gazetesi’nde sürpriz gelişme; yazar Önder Aytaç’ın köşe yazılarına son verildi..

Polis Akademisi üyesi ve Taraf Gazetesi yazarı Doç.Dr.Önder Aytaç, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kişilik haklarına saldırdığı için tazminat cezasına çarptırılmıştı.

Aytaç, tazminatı ödemeyince Perinçek’in avukatı haciz işlemi yaptı, evindeki bazı eşyalar haczedilmişti..

AYRILIĞIN SEBEBİ BU SÖZLER Mİ?

Taraf gazetesinin yollarını ayırma kararı aldığı Önder Aytaç 18 Haziran 2010'da Küre TV'de katıldığı Haber Aktüel programında şöyle demişti: Öcalan 'madem elinizde, alacaksınız karşınıza, dersiniz ki, 'eğer Türkiye'de bir ay içerisinde bir yaprak kımıldarsa, bu terörü bitirmezsen, seni idam ederim, seni asarım'. Bakın bakalım bu olayların hepsi bitmiyor mu! Bitmiyor mu! O zaman alır asarsınız, öldürürsünüz. O zaman geleceği kurtarabilirsiniz.'

Aytaç'ın bu sözleri Taraf'ın bir başka köşe yazarı olan Halil Berktay başta olmak üzere gazetenin birçok yazarı tarafından ve Kürt sorunu konusunda hassasiyeti ile bilinen Günlük gazetesinde yayınlanan yazılarla protesto edilmişti. Yazılarda Taraf'ın yol ayrımında olduğuna dikkat çekilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.