07 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara8°C
  • İzmir16°C
  • Berlin11°C

TANSEL ÇÖLAŞAN'DAN ŞOK SÖZLER

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, referandumda 'evet' oyu kullanan yüzde 58'lik kesimi ihanetle suçladı.

Tansel Çölaşan'dan şok sözler

19 Eylül 2010 Pazar 09:27

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Hatay Şubesi tarafından organize edilen "Türkiye nereye gidiyor" konulu panale Danıştayeski Başsavcısı Tansel Çölaşanve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu katıldı.

Panelde konuşan Çölaşan referandumda yüzde 42'lik dilimin dışındakileri gaflet dalalet ve ihanet içinde olmakla itham etti. Referandumda oy kullanan vatandaşları bilinçli oy kullanan ve kullanmayanlar olarak ikiye ayıran Çölaşan, "O oylar bilinçli ise ne ala. Bilinçli olmayan yani yüzde 42'lik dilimin dışında olan oylar bana göre, gaflet, delalet ve ihanet içindedirler." dedi.

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise konuşmasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nin Hrant Dink davasındaki kararının Adalet Bakanlığı'nın yüzünde patladığını savundu. AİHM'nin Hrant Dink davası hakkında verdiği kararı değerlendiren Eminağaoğlu "Acaba Adalet Bakanı Sadullah Ergin istifa etmeyi düşünüyor mu?" diye sordu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.