19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Berlin7°C

TANRIKULU, HELİKOPTERDEN KÖYLÜLERE AÇILAN ATEŞİ SORDU

Hakkari Çemekurk köyünde köylülerin üzerine helikopterden ateş açılması sonucu 14 yaşındaki Vedat Ekinci’nin ölmesi, bir kişinin de yaralanması Meclis gündemine taşındı.

Tanrıkulu, Helikopterden köylülere açılan ateşi sordu

02 Ağustos 2019 Cuma 16:30

Duvar'da yer alan habere göre, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergede, “Çemekurk köyünde, köylülerin üzerine Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterden ateş açıldığı iddiası doğru mudur? Helikopterden köylülerin üzerine ateş açılmasının izahı nedir? Bahse konu olan helikopterde bulunan kişiler kimlerdir?” diye sordu.

Söz konusu olayla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığı konusunda da bilgi isteyen Tanrıkulu ayrıca şu sorulara yanıt istedi:

“2 Ağustos 2019 tarihi itibariyle yargısız infaz, dur ihtarına uymama veya rastgele ateş açılması sonucunda kaç vatandaşımız yaralanmıştır ve yaşamını yitirmiştir? İllere göre dağılımı nasıldır?”

BAKANLIK TANRIKULU’NU ARADI

Sezgin Tanrıkulu Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Duvar’ın haberinin ardından bakanlık tarafından arandığını ifade etti. Tanrıkulu paylaşımında şunları kaydetti:

“Bu haberden sonra Bakanlık tarafından arandım. Kesinlikle helikopter atışıyla bir ölüm meydana gelmediği, olayın son derece üzücü olduğu ve etkili bir soruşturma yapılacağı tarafıma iletildi."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.