29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır30°C
  • Ankara20°C
  • İzmir24°C
  • Berlin20°C

TANINMIŞ İSVEÇLİLERDEN ROJAVA İÇİN ÇAĞRI

Rojava'da Kürtlere yönelik saldırıların durdurlması için İsveç’in tanınmış politikacı, gazeteci, sanatçı ve sporcuları görüntülü bir çağrı yaptı.

Tanınmış İsveçlilerden Rojava için çağrı

08 Eylül 2013 Pazar 09:48

Kürt gençleri tarafından yapılan kısa filmde konuşanlar arasında eski Diyarbakır Beldiye Başkanı Mehdi Zana, Sol Parti Eski Lideri Lars Ohly, ünlü Tiyatro Sanatçısı Jonas Gardell, Ses Sanatçısı Jason Diakete, Gazeteci Mustafa Can, ünlü Komedyen Özz Nujen, Halk Partisi Milletvekilleri Fredrik Malm ve Gülan Avcı gibi isimler de bulunuyor. Ünlüler konuşmalarını “Rojava’da soykırımını durdur” diyerek sonlandırıyor.

İsveçce sözlü ve İngilizce alt yazılı filmde El Nusra ve aşırı grupların Rojava’daki katliamları anlatıldıktan sonra Rojava için başlatılan yardım kampanyasına katılma çağrısında bulunuluyor.

Youtube konulan filmi 2 gün içinde 13 bini aşkın kişi izledi. İsveç Devlet Televizyonu (Svt)’nin de kamuoyuna duyurduğu filmi yapan gençlerden Piroz İnci, amaçlarının Rojava’da olanlara kamuoyunun dikkatini çekmek ve halka ihtiyaç duydukları gıda ve ilaç gönderebilmek için para toplamak olduğunu söylüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.