29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

TALİBAN'DAN TÜRKİYE'YE: 'İŞGALCİ SAYARIZ' UYARISI

Türkiye'nin Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nın güvenliğini sağlaması yönündeki tartışmalar devam ederken, Taliban Türkiye'ye tehdit açıklaması geldi.

Taliban'dan Türkiye'ye: 'İşgalci sayarız' uyarısı

13 Temmuz 2021 Salı 13:49

Taliban, ABD çekildikten sonra Türk askerinin ülkede kalması durumunda "işgalci" olarak nitelendirileceğini ve tüm "işgal güçlerine" karşı Taliban'ın "cihat politikasını" uygulamaya devam edeceğini duyurdu.

Açıklamada, "Afganistan İslam Emirliği ve Afgan halkının Müslüman Türkiye halkı ile tarihi, kültürel ve dini bağları vardır. İşgalin uzatılması ülkemizde Türk yetkililere karşı düşmanlık ve kızgınlık yaratacak, ikili ilişkilere zarar verecektir" denildi.

Taliban, Türkiye'ye Afganistan'da asker bırakma konusunda fikir değiştirme çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Ülkemizde kalan herhangi bir işgalci güç ile 2001'de 15 önemli alim tarafından hazırlanan fetva kapsamında ilgilenilecektir. 20 yıldır yürütülen cihat bu fetvaya dayanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada Taliban'ın Türk yetkililerle temas halinde olduğu ve kendilerine "onayları olmadan böyle tek taraflı bir hamle yapılmayacağının söylendiğini" ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.