28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara22°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

TALİBAN: TÜM YABANCI ASKERİ GÜÇLERE KARŞIYIZ

Taliban Sözcüsü Suheyl Shaheen "Tüm yabancı güçler, üstleniciler, danışmanlar, eğitmenler, ülkeden çekilmeli çünkü bir ihlal olan işgalin parçasıydılar. Tepki göstereceğiz ama bu tepki, lider kadromuzun kararları temelinde gösterilecek" dedi.

Taliban: Tüm yabancı askeri güçlere karşıyız

05 Temmuz 2021 Pazartesi 12:23

Çekilmenin tamamlanması için öngörülen 11 Eylül tarihine iki aydan biraz daha uzun bir süre kaldı.

Ancak çoğu ABD'li bin kadar askerin büyükelçilikleri ve Kabil Havaalanı'nı korunması için ülkede kalması öngörülüyor. Ankara ve Washington arasında da Kabil Havaalanı'nı Türk askerlerinin koruması için görüşmeler devam ediyor.

Taliban Sözcüsü Shaheen, diplomatların sivil toplum kuruluşlarının ve diğer yabancı sivillerin hedef alınmayacağını ve korumaya ihtiyaç duymadıklarını belirtti.

BBC'ye konuşan Shaheen "Tüm yabancı askeri güçlere karşıyız, diplomatlara, STK'lara ve çalışanlara değil. STK'lar ve ve büyükelçilikler çalışıyor. Bu halkımızın ihtiyaç duyduğu bir şey. Onlara karşı herhangi bir tehdit oluşturmayacağız" dedi.

Bu arada, Afgan Hükümeti Sözcüsü Razwan Murad BBC'ye yaptığı açıklamada, hükümetin görüşmelere ve ateşkese hazır olduğunu ve şimdi Taliban barışa bağlılığını kanıtlaması gerektiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.