27 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin16°C

TAHRAN'DAN MEDVEDEV'E SERT YANIT

Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in İran'ın nükleer silaha sahip olmaya yaklaştığı yönündeki açıklamaları, Tahran'dan sert tepki gördü.

Tahran'dan Medvedev'e Sert Yanıt

14 Temmuz 2010 Çarşamba 10:05

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in büyükelçiler toplantısında İran'ın nükleer silaha sahip olmaya yaklaştığı yönündeki açıklamaları, Tahran'dan sert tepki gördü. İran Meclisi Dış Siyaset, Ulusal Güvenlik ve Savunma İşleri Komisyonu Başkanı Alaeddin Boroujerdi, Medvedev'i batılı istihbarat teşkilatlarının etkisinde kalmakla suçladı. İran Dışişleri Bakanı Manuçer Mottaki de, "Açıklamalar gerçeklerle örtüşmüyor" eleştirisini getirdi.

Ria Novosti'nin haberine göre, Mottaki, İran Madrid Büyükelçiliği'nde yaptığı değerlendirmede, "İran her zaman nükleer teknolojiyi barışçıl amaçlı kullanmak için çalışıyor." savunmasında bulundu. Medvedev'in sözlerinin hedefini bilmediğini ifade eden İran Dışişleri Bakanı, "Biz haklarımızı istiyoruz, daha azına razı olmayız" dedi.

Boroujerdi ise daha sert bir dille Moskova'yı eleştirerek, Amerikan ve İngiliz istihbarat teşkilatlarının yanlış bilgilerle Kremlin'i yönlendirdiğini iddia etti. İran'lı yetkili, "Güçlü bir ülke olan Rusya'dan Amerikan ve İngiliz istihbarat teşkilatlarının yanlış yönlendirmelerine düşmemesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İran'a yönelik yaptırımlara destek veren Rusya, Tahran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile tam ve şeffaf bir işbirliği içinde olmasını istiyor. Medvedev, Tahran'dan kısa sürede müzakere sürecini yeniden başlatmasını da talep etmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.