04 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir18°C
  • Berlin17°C

SUUDİ PRENS: HAMANEY, HİTLER'DEN DAHA TEHLİKELİ

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman, bir kez daha aynı sözlerle İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Hitler'den daha tehlikeli olduğunu söyledi.

Suudi Prens: Hamaney, Hitler'den daha tehlikeli

03 Nisan 2018 Salı 11:19

 Ayrıca İsrail'in var olma hakkını ilk kez açıkça kabul eden Veliaht Prens Bin Selman, "Ben hem Filistinlilerin hem de İsraillilerin kendi topraklarına sahip olma hakkı olduğuna inanıyorum" dedi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD'nin The Atlantic dergisine verdiği röportajda, İran'dan Ortadoğu'daki dinamikler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Selman, ABD gezisi bağlamında daha önceki röportajlarında olduğu gibi The Atlantic dergisine verdiği mülakatta da İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'i Hitler'e benzetti.

Hamaney'in Adolf Hitler'den daha tehlikeli olduğunu savunan Selman, "Hitler, Hamaney'in yanında daha iyi görünüyor. Hitler, Hamaney'in yapmaya çalıştığını yapmadı. Hitler, Avrupa'ya hükmetmeye çalıştı, bu kötü fakat Hamaney bütün dünyaya hükmetmeye çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, The Atlantic dergisinden önce Time dergisine verdiği röportajda, Amerikalı askerlerin Suriye'de "İran'ı durdurma" noktasındaki son durak olduğunu savunmuş ve ancak bu şekilde İran'ın bölgedeki etkisinin artmasının engellenebileceğini belirtmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.